Valborgsmässoafton

Så här skönt väder kan jag inte minnas att det varit nån valborg. Det blåser iof rätt mycket men det är friska vindar och solen värmer fint. Härligt!

Igår hade jag dejt med Barbro. Vi satt på hennes balkong och pimplade vin och glodde på folk. Hade massor att prata om också eftersom vi inte umgåtts på över ett år. Det är så sjukt med Barbro och mig, vi har kännt varann sen sandlådan och haft våra till och från perioder men ändå känns det som man aldrig varit ifrån varann när vi väl börjar umgås. Så har det alltid varit mellan oss.
Kul att vi tagit upp kontakten för hundraelfte gången iaf=))

Idag är det som sagt valborg. Många ungdomars fylledebut och jag vet åtminstone en..höhö*asg*
Förra året var vi här i Dingtuna och kollade på brasan. I år ska vi vara inne i stan hos Dan´s mormor, svärmor kommer också dit. Det blir middag och sen ska vi gå till djäkneberget och kolla brasan där. Man måste ju variera sig lite ;-) haha..
Blir nog lagom lugnt skulle jag tro. Om inte så bjöd Barbro och Pontus med oss till nån fest på andra sidan stan om vi skulle känna för det. Men det visar sig. Man är ju inte ungdom längre och har inte samma behov av att festa som förr men nån gång ibland kan vara trevligt=)

Oj vad kl börjar bli mycket! Måste fixa iordning mig nu så vi hinner med nästa buss.
Ha en trevlig valborg och tänk på att det finns en morgondag också=)

Pussar och kramar/Carro




Tisdag

Åh, jag som hade sett fram emot kryssen imorn men nu blir det inte så iaf för barbro kom på att hon hade läkartid imorn så det gick inte. Men vi bestämde en liten dejt på hennes balkong istället. Har ju en hel del att ta igen eftersom vi inte setts på ett år.

Idag har jag bara varit hemma hela dagen. Köpte hårfärg igår när vi handlade, provade ett nytt märke som verkade jättebra på förpackningen och var billigare än den jag brukar köpa. De skulle jag aldrig gjort!
Håret har precis torkat och utväxten är ljusare än resten av håret. Det ser inte klokt ut så nu ska jag ta bussen till sjöhagen och köpa nån mörkare färg omedelbart!
Får med mig Dan också så vi ska väl ta en liten promenad ner mot hamnen också och köpa glass på vägen. Det är så mysigt att gå där och vädret är ju skönt trots att det är mulet=)
Kommer köra med en keps eller nåt hårband som täcker utväxten tills jag färgat om det. I fortsättningen kommer jag alltid hålla mig till samma gamla hårfärg som jag vet blir bra! Mitt tips är alltså att gör fan inte som jag gjorde!!

Nu måste jag klä på mig så vi hinner med bussen. Chao!

Måndag

Sitter hemma hos mamma och skriver. Väntar på att pappa ska komma från jobbet så jag kan ta bilen och åka och handla. Behöver verkligen storhandla för det ekar i både kyl och frys. Dan ska oxå med så jag ska hämta upp han först på hammarby.
Fick nyss ett roligt samtal från Barbro. Hon frågade vad jag gör på onsdag-torsdag och självklart så jobbar jag just dom dagarna denna vecka. Bara dom dagarna!
En vän till henne hade bokat kryssning och det fanns några platser över som måste fyllas och biljetterna kostade bara 60 spänn! Ett helt gäng som skulle åka tydligen och jag vill så gärna följa med! Det var längesen jag träffade barbro också Men jag ska försöka göra allt för att byta bort mina jobbtider. Micke, vill du jobba? de är korta pass och bara eftermiddag=)

Annars då, jobbade igår och det var den segaste dagen nånsin och alla dom boende var extra tjatiga och jobbiga och mitt tålamod var på noll så det var verkligen inte min dag igår. Precis när vi skulle servera maten så kastade en brukare ett glas mot fönsterrutan så det for glassplitter över hela köket så det var ju bara att börja städa upp allt glas och samtidigt försöka få bort alla boenden från köket men dom irrade runt som yra höns. Nää, de var ingen vidare dag igår men resten av helgen var bra=)
På lördagen var vi på kalas här för mellanbror fyllde 17 barre. Grattis till honom!
Sen grillade vi på em/kvällen och bara chilla hemma med massa gott framför tv:n.
Det har blivit många lugna helger dom senaste veckorna men jag har inte kännt för att festa heller så vad gör man. Jo man tar det lugnt=)
Men nu när värmen kommer så skulle
Nej nu får farsan komma. Jag vill komma iväg nångång!

Hej hopp

Åh vad jag njuter av detta väder. SOOOOL=)

Igår blev en lyckad och trevlig dag. Först drog jag ner på staden för att köpa en present till micke(bror) som fyller idag. Hittade inget så det får bli pengar istället men det kan han behöva sa mamma.
Efter det så drog jag till skallberget och hem till tommy och hans tjej. Dan och johan var redan där. Satt ute på deras balkong och solade och drack en öl och snackade massa gamla minnen. Mycket skratt där i mellan=)
Sen runt halv sju tiden så var det dags för mig och dan att dra hem och grilla och dom andra skulle ner på stan. Gick in på konsum på skallberget för att handla med oss lite mat och gissa vem vi stöter på. Jo, Fia som jag inte sett på år och dar. Guu så kul att se dig!
Första gången man är på skallberget sen flera år tillbaka och så är hon på konsum exakt då! Sjukt ju men himla kul. Vi bytte nr så man kan boka in en träff nångång när vi alla är lediga=)
Efter att vi sagt hejdå till henne så missade vi bussen och fick vänta typ 30 min på ästa och så var det likadant när vi kom ner på stan för tågen var inställda, ja det blev lite krångligt iaf men tillslut kom vi hem men då var kl efter nio så det blev för sent att grilla så vi bestämde att ta det idag bara. Ska kolla om familjen har lite grillkol som vi får låna.
Ska ju dit ändå idag kl 15. Hoppas det blir smörgåstårta!



Lite värme=)

Nu börjar värmen komma igen. Fick en liten försmak idag men till helgen ska det ju bli ännu varmare så nu är jag laddad!

Idag har jag jobbat ynka 3,5 timme. Sen har jag sattit upp blommorna jag fixade med igår hos mami. Blev två väggkrukor med några lila små blommor (ingen aning vad dom hette) sen blev det en stor blomkruka som står på marken med lila och vita blommor (mamma valde dom). På framsidan är det inte klart än, jag har två väggrukor med vita fejkblommor på vardera sida om dörren men det är ju faktiskt snyggare med äkta så dom ska bytas. Sen ska det planteras mer vita blommor i fönsterlådan. Sen är jag nöjd=)
Skönt att grejja ute så länge det är sol, efter jag vart klar igår så tänkte jag dra ner på stan och möta upp tjejjerna som redan var nere men fick inte tag på dom så jag drog hem istället, får ta stan en annan dag när lönen har kommit och gärna när det är fint väder så man kan sitta och glassa på nån mysig uteservering=)
Nu ska jag rota fram kvällsmaten ifrån frysen, vi får se vad man hittar.

Puss och hej

gokväll

Åt middag hos familjen som sagt, jag höll på att spricka!
Det blev spagetti och köttfärssås och det var ju alldeles för gott=)

Kollade även in badrummet som börjar bli klart nu och det är skit fint, vill oxå göra om!
Vi började även prata lite om de jag nämnt tidigare med att flytta in till stan.
Har ju hittat liknande hus som jag bor i nu. Alltså en lgh fast känns som lite mer med egen ingång och altan med trädgård till. Jo, päronen är väldigt stöttande med en flytt in mot staden igen. Vad fan ska man göra här ute utan bil egentligen? Jag röttnar ju ihjäl! In till civilisationen tack!
Enklare att ta sig med cykel och buss, man blir inte lika begränsad när man söker jobb som man blir här när det varken går bussar på kvällarna eller helgerna, spar pengar när man kan gå eller cykla, nära till affärer och människor!
Men som jag skrivit tidigare så kollar jag runt lite, ingen brådis för här ska det rustas och fixas lite först så man får lite para när man väl ska sälja=))

Nu ska jag lägga mig i soffan och äta glass samtidigt som jag ska glo på två timmar av big brother reprisen! Frisk?

Puss och godnatt

Ps. Det ryktas om att värmen kommer tillbaka till helgen eller redan torsdag=))))))

Tisdag

Blev ingen lek med min plutt idag. Både hon och jag tyckte det passar bättre imorn eller nån dag snart när vädret är fint så vi kan vara ute för ingen av oss har pengar just nu så då känns det ovärt när inte ens vädret är på vår sida så man kunde hänga ute.

Dan är inne och hänger med Johan och jag ska strax ta bussen hem till familjen på skälby. Hade tänkt att bjuda in mig själv på lite mat och sen kolla om mamma har bestämt vad hon ska ha ur haléns katalogen, ska beställa tillsammans så det blir billigare men hon är ju så seg.

Har tvättat idag, skönt att ha det överstökat för några veckor fram iaf=)
Äh. har inte mycket vettigt att skriva nu men vi hörs då!

Puss och kram/carro

Home sweet home<3


Denna lilla sten med ingraverad guld text har sin plats på byrån i hallen.
Det är det första jag ser när jag kliver innanför dörren och den gör mig glad!





Tre av mina favoritsysselsättningar är att: vara hemma, pyssla och mysa.
De är precis vad jag ska göra idag!
Som jag nämnde tidigare så ska en massa foton in i album. De ska sorteras, klippa med mönstersaxar, klistra in och dekorera med snygga glitterpennor, stickers m.m. Skoj som attan!
Sen blir det massa mys där i mellan och ikväll framför tv:n.
Jag trivs som bäst när jag är hemma i min borg och donar med mitt!



Måndag

Ny vecka igen och nya möjligheter. Inte för att det händer nåt speciellt denna vecka men det blir ju vad man gör det till=)

Jag SKA fixa min kamera!
Hur kul är det att läsa en blogg med bara massa text hela tiden? Nja, inte nån blogg jag skulle följa iaf=)
Men jag skyller på kameran. Ska iaf göra mitt bästa för att fixa problemet.

Idag då.
Dan har varit på ama stackarn. Han fick samma coach som Nettiz hade när vi gick där och vad jag minns så var hon "på" en hela tiden och skrev upp minsta lilla försening och rapporterade till sof. Med tanke på Dan´s försovningar och svårt att passa tider så bådar det här allt annat än gott. *suck*
Vi får väl se hur länge han är tvungen att gå där.

Själv är jag ledig i stort sett hela veckan. Jobbar 3,5 timme på torsdag så det räknas ju knappt=)
Ska träffa bästa vän imorn om hon inte får tillbaka de onda i benet men de håller vi tummarna för, för nu var det längesen vi sågs.
Ska väl även boka in en städdag och tvätta fönster nu när man ändå har massa tid. Såg att dom var jävligt skitiga!

Men idag ska jag nog pyssla lite. Har en massa kort som ska sorteras in i album.

Puss puss!



ikväll

Nyss käkat våfflor till kvällsmat. En lördag=) Vadå, jag va så sugen på de ju!
Nu blir det chillidill hela kvällen framför tv:n med massa gott som glass och godis. Mmmm!
Livet har sina goda stunder=)


Go eftermiddag!

Sovit som en gud inatt. Skönt!
Tog en rejäl sovmorgon för att sova bort ett eventuellt morgonhumör och det funka. Vaknade glad och go=)

Nu sitter Dan och käkar frukost (lite sent ja), sen ska vi ut och gå en promenad i solen, de gör mig glad!
Har inget planerat för denna lördag så i guess det blir lugnt på hemmafronten. Helt okej för min del.
Har inte supit sen när??
Känner inget behov av det heller så då är det ju bara onödigt att dra på sig en bakfylla.
Eftersom vi städade altanen för några dagar sen så är det väl dags att städa det invändiga nu. Toan behöver sig en omgång. Fick ett bra tips när jag kollade på "Rent hus" om hur man får bort silverfiskarna som dyker upp i badrummet ibland. SKa kleta lite aromaolja vid listen så ska dom tydligen försvinna. Hoppas det funkar för jag hatar dom där småäcklena! Spindlar har vi också men dom är lite söta så dom kan få bo kvar. Har hört att dom äter upp silverfiskar bla så de är ju bra de.

Nej nu ska jag borsta hår och tänder.
Puss puss/Carro
 

Så var det fredag

och humöret är mycket bättre nu äntligen=)
Peppade mig själv med massa positiva tankar och sen är det ju fredag och härliga helg igen=))

Tog bussen till skälby och lånade mammas bil så jag och Dan kunde åka till Erikslund och handla lite till helgen. Mamma skickade även med en massa skit som vi skulle dumpa på återbruket. Avslutade med lite käk på McDonald´s=))

Hann spana in badrummet hemma hos familjen. Dom har renoverat och bytt alla vitvaror så allt var så nytt och fint. Snacka om att jag blev sugen på att fixa vårat också men de kan man ju glömma, iaf i nuläget när man har en ekonomi som inte är en ekonomi. Hatar pengar fast samtidigt älskar jag dom! Knäppt.

Härlig fredagskväll.
Grannarna börjar fixa iordning sina altaner och man ser att det faktiskt bor fler än vi i denna fastighet.
Dom andra grannarna grillar. Dom fick låna våran grill eftersom dom var så smarta och dumpa sin egen innan dom hunnit köpa en ny..hihi.
M ringde faktiskt och frågade om vi också ville ha grillade hamburgare men jag sa nej. Är fortfarande mätt, men Dan gick upp en sväng. Ska väl upp och säga hej jag med iaf=)

Kvällen blir lugn. Hoppas det går nån bra film på tv. Då ska jag äta godis och chips och bara dega=)
Hoppas på fint väder imorn med, då ska jag rensa rabatterna. Im old!

Grr..

Idag vill nog ingen träffa mig. Har vaknat på helt fel sida och är på ett jävla humör!
Stackars Dan som bor under samma tak. Han började jag gorma på så fort han klev upp ur sängen.
Han drog illa kvikt och lika bra var väl det. Ingen borde behöva stå ut med mitt morgonhumör när det är som värst.
Har sovit konstigt inatt och ont i halva kroppen efter att ha sovit i en 2-sitssoffa så nacken gör ont.
När jag kliver upp och ska sätta på kaffet så inser jag att vi inte har nåt kaffe!!
Jag går in på toa för att kissa men när jag ska torka mig så har vi inge toapapper heller!
Vafan är det här, vill den där uppe att jag ska explodera eller? Inte nog med att jag redn är sur, ännu mer irreterad när allt är slut i detta jävla hus!

Jag har iaf messat dan och bett han köpa med toapapper och sagt sorry för att jag skrek och gapa som fan på han. Hoppas han vågar sig hem igen.
Nu ska jag kolla på roliga klipp på youtube så jag blir på bättre humör. Pallar inte vara en bitterfitta!

Glass



Gräddkola glass med små krokantbitar och nötter i. Mumma!





Åh vad sugen på glass jag blev! Men jag har tyvärr ingen hemma=(
När ben och jerry glassarna kom så blev jag helt såld. Men dom kostar ju inte gratis direkt och jag som alltid vill ha glass hemma skulle behöva köpa några förpackningar i veckan och de skulle bli svindyrt med tanke på deras små en mans portioner!
De går att unna sig nån gång ibland, absolut. Men jag hittade ett annat alternativ som jag fastnade för som ändå känns lite lyxigare än GB´s bigpack.
Sia har många sorter att välja mellan och det finns flera gobitar men det här är nog den absoluta favoriten, iaf just nu.
Deras glass är sådär len och krämig som glass ska vara (enligt mig).
Om du inte smakat gräddkola så gör det så får vi se om vi har samma smak=)

Tisdag

Somnade på soffan igår. Guu vad jag sover skönt där!
Vaknade av att Dan frågade varför jag gråter. Jag måste ha drömt nåt hemskt eftersom jag låg och tjurade i sömnen. Fattade ingenting när jag vaknade till och var helt blöt nerför kinderna. Det är andra gången jag vaknar gråtandes sådär. Måste vara hemska drömmar jag drömmer.

Somnade iaf om sen och vaknade runt 7-tiden.
Har legat i soffan tills nu och kollat på nån film på tv 1000 och käkat frukost. Tycker det är så skönt att bara ta det lugnt på morgonen och slippa stressa till nån tid.
Ska jobba idag på em, 15.30-21.00. Skönt med kvällspass!

Jag hade egentligen andra planer för min tisdag. Trodde ju det skulle vara fint väder så man kunde köpa mjukglass eller sätta sig på nåt mysigt ställe i gräset och ha piknick. Nu är det ju mulet och sen blev jag inbokad till jobb.
Men men, de kommer fler fina dagar och just nu måste jag tacka ja till varenda pass för jag vet inte hur nästa månad ska funka rent ekonomiskt. Ett stort orosmoment de där!

Nej, folks. Nu ska jag göra nåt vettigt som att vika in lite ren tvätt i garderoben =))

Önskar just DIG en happy dag!

Måndag

Vaknade super tidigt imorse och kunde inte somna om så det var bara att kliva upp.
La mig i soffan och glodde på lite morgon tv och käka lite frukost.

Idag är det mulet=(
Skulle väl passa ganska bra att ta tag i tvätten men jag har egentligen ingen ork eller lust alls.
Har planerat att tvätta i säkert en vecka nu och Dan har inga rena kläder så vi lär ju göra det idag.

Det är väl en röd dag? Är alla affärer stängda?
Jag hade faktiskt hellre åkt och handlat idag..om vi inte vill vara utan middag dvs=)
Men det är väl lika bra att affärerna är stängda för då har jag inga ursäkter att komma undan tvätten, men Dan får också hjälpa till. Kanske ska låta han tvätta allt? *fniss*

Just jävlar, hittade en soffa igår som jag ska ringa på. Jag har en likadan fast 2 sits och att bara kompletera med en 3 sits i samma modell måste ju vara billigaste alternativet till en ny soffgrupp=) Man fick även med en fotpall med förvaring innuti. En sån är ju skitbra!
Fan, hoppas den finns kvar! Pappa, hjälp mig här nu!! =)

Köttmakaren Dan

Vad skönt det har varit med en lugn helg. Känner mig väldigt utvilad!

Idag blir det middag igen, ännu mera påskmat!
Vi ska till Dan´s mormor och käka. Kommer gör även Dan´s mamma, syster, morfar och hans fru.
Inte allt för ofta man träffas så det blir nog trevligt och tur med vädret har vi också=))
Våran uppgift var att göra köttbullar. Eftersom jag bara gjort köttbullar 1 gång när jag precis hade flyttat hemmifrån och dom smakade skit äckligt så fick Dan ta på sig den uppgiften.
Kan ni tänka er en lördagkväll och Dan står och rullar köttbullar för fulla muggar och såg tom ut att trivas med det!
Han gjorde dom alldeles själv (jag hjälpte bara till att rulla några) och dom smakade som hemmagjorda köttbullar ska smaka. Godare än köpta!
Jag är riktigt imponerad!
Så i fortsättningen tar Dan på sig alla köttbullebak!

Nej, nu ska jag äta lite sen frukost och göra mig iordning för ännu en matorgie=) höhö


Hemmakväll

Har lite ensamtid här hemma ikväll. Dan är hos en polare inne i stan.
Jag tycker det kan vara lite skönt med ensamtid då jag får pyssla med mitt ifred, ha tv:n i vardagsrummet för mig själv och välja mina kanaler, gosa ner mig med en filt och nåt gott. De behöver inte alls vara ensamt och långtråkigt som jag tyckte förut. Då hatade jag att vara ensam och böna och bad nästan att Dan skulle vara hemma med mig istället. Nu förstår jag inte riktigt vad det var jag tyckte var så hemskt med att vara själv. Gör mig inget att det är en fredagkväll och om alla skulle ut och festa. Är jag inte sugen så trivs jag hellre hemma med mitt=)
Imorn ska jag upp tidigt och jobba, börjar 6.45 så jag skulle ändå inte kunnat gjort nåt mer än att ta det lugnt ikväll.

Ska ta och kolla om det är nåt bra på tv nu, annars blir det pyssel-time=)

Fan då,nu är jag där och gräver igen! jag är fortfarande mätt men ändå är jag på det där jävla ägget som står på soffbordet. Jävla tvång eller nåt! Vem äter äckligt godis frivilligt liksom?!

Glad påsk!

Har ni ätit nån påskmat än då?

Vi var hos mormor idag och glufsa i oss som om vi aldrig sett mat förr, eller iaf jag. Dan var lite dålig från igår så han hade väl ingen vidare aptit men de gjorde inget för jag petade gladeligen i hans tallrik när min egen var slut så slapp jag en vända mindre till köket där maten stod=)
Jag är fortfarande mätt men ändå har jag lyckats trycka i mig massa godis från påskägget vi fick (fast det inte ens var så gott godis). De är ju helt sjukt!
Varför blir vi människor som glupska grisar under jul och påsk?! De är som att hela grejjen bara kretsar kring mat mat mat.
Folk åker och storhandlar och fyller upp sina kylar för en jävla helg! Så här mycket mat äter man ju inte i vanliga fall! Vem har bestämt att det ska ätas så jävla mycket under jul och påsk?! Jag älskar mat, de är inte de men tanken slog mig bara att de bara går på automatik att när det är nån högtid så finns det inga spärrar och man äter nästan tills man spyr. Man är egentligen proppmätt efter maten men ändå ska det fikas efteråt och sen hetsätas kilovis med godis.  Varför inte bara äta normalt och lagom som man brukar göra. De kanske bara är jag som tycker och är så här men lite sjukt är det fan!

Glaslyktor


Jag dekorerade mina med lite stenar i botten och satte i vanliga värmeljus.




Tror inte jag har visat mina glaslyktor som är det senaste inköpet. Jag har velat ha dom sen i julas när jag såg dom på Chilli men just de tillfällena när jag varit i krokarna så har jag aldrig haft pengar.
Förra veckan så slog jag äntligen till. Jag och Nettiz var ute på en shoppingtur och kikade förbi Tässan på hennes jobb och där fanns dom, mina efterlängtade små (eller långa) glaslyktor, och till ett bättre pris. Fan va glá jag blev!


Onsdag

Idag sov jag länge med flit. Vaknade flera gånger imorse men tvingade mig själv att somna om eftersom jag ska jobba natt inatt.
Nu är jag iaf utvilad och det är mulet väder ute så jag har inte sovit bort en solig dag. De känns bra!

Idag hade jag tänkt ha en riktig städdag, med tanke på vädret så passar det väldans bra=)
Dagens klädsel är t-shirt, mjukisar och håret uppsatt i en slarvig knut. Såna dagar är ju bara så sköna!

Men innan jag börjar städa så ska vi bara passa klart hunden. Är hundvakt åt grannens lilla amstaff valp medans hon är hos tandläkaren. Just nu är Dan ute i skogen och leker av hunden så den inte ska fara omkring här hemma som en stucken gris. Söt är hon iaf lilla Dina som hon heter, hon är helvit med några svarta fläckar på öronen. En busig liten sak men jag tror hon är jävligt lättlärd, hon hoppade som fan på både mig och dan när hon kom in men efter några tillsägningar så hajjade hon galoppen och satte sig fint framför en när man visade med handen att hon inte fick hoppa på en. Men jag kände av allergin direkt och fick klåda efter att ha snuddat vid henne. Tråkigt att man ska vara allergisk mot så jävla mycket djur!

Nej nu ska jag bläddra i pysseltidningar och hitta lite inspiration. Fan vad det är kul!


Gokväll!

Har spenderat min dag på staden med två söta tjejjer=) Blev dock mest fönstershopping då ekonomin säger ifrån några större inköp=(
De är ju bra typiskt oxå att när man har lite pengar då hittar man minsann as mycket man vill ha. Taskigt ju!
Avslutade iaf med ett besök på hemköp och handla lite ingredienser till kvällsmaten innan jag tog bussen hem.

Har nyss ätit och jag säger bara en sak...Såååå himla gott det blev!

Minns inte om jag skrev det i förra inlägget men jag hittade receptet på charlotte perellis gamla blogg och där finns det bilder på maten också. Men jag kan verkligen rekomendera denna rätt. Räklåda!
Jag halverade receptet och gjorde i en mindre ugnsform och det räcker ungefär till 4 pers då.
här hittar du receptet iaf:   http://charlotteperrelli.blogg.se/2009/march/myskvall-hemma.html


Bilden är lånad från sidan ja länkade till ovanför.
Exakt såhär såg det ut på min och Dan´s tallrikar också fast utan avokad och citron.



Nu ska jag lägga mig i soffan och glo på tv eller film. Man blir fan trött av att knata runt på stan. Puh!

 

Våren fortsätter

God förmiddag, jag blir bara så glad av att vakna upp till detta vår väder!
Man får sån energi!
I vanliga fall är jag supertrött på morgonen och det tar ett par timmar att vakna till liv.

Jag har nytt ätit lite frukost och läst bloggar.
Ska snart ta en dusch och göra mig redo för dagen. Vad som nu händer?
Känner iaf inte för att stanna inne i detta fina väder. Jag måste ut!
Tänk va härligt att sitta på en bänk med en glass i handen och bara glo på folk. De vill jag=)

Ikväll ska jag testa en ny rätt förresten. Räklåda, låter som en riktig hit!
Om de blir lyckat så ska jag dela med mig av receptet!

Hej så länge!

Lat eller hjälpsam?




Jag hittade en diskussion på en blogg om att vända matvarorna på bandet med streckkoden mot avläsaren.
Jag tycker alla borde göra det. Hur jobbigt är det egentligen? När man ändå lägger upp en vara så kan man väl lika bra lägga den åt rätt håll. De tar typ en halv sekund längre tid.
Tänk vad mycket lättare man gör det för kassörskan som jobbar ett åtta timmarspass och måste sitta och vänta på varenda liten vara. Många kanske inte bryr sig men de gör jag. En vacker dag kanske det är jag som sitter där och scannar varor, who knows?
Sen tycker jag kanske att man borde få ett litet tack nångång från kassörskan men de är tydligen lite svårt att öppna käften ibland fast jag VET hur mycket det uppskattas att man vänder varorna. Så tänk på det om du jobbar i kassan och tänk ni andra på att lägga varorna rätt, iaf om du handlar mycket!
En liten uppmaning bara=)

En enkel tulipan


Dessa tulpaner (och chokladen) fick jag av Dan i födelsedagspresent.
Dom höll sig fräscha i ca en vecka=)





Tulpaner förknippar jag också lite med påsken iaf om dom är gula. De är väl lite vårigt sådär.
Jag personligen älskar tulpaner oavsett årstid. Dock helst vita tulpaner, men de var väl knappast något nytt.
Förut var det rosor som gällde men sen fastnade jag för tulpaner. Dom är lättskötta, enkla och fina till utseende och passar året om. Dom finns nästan överallt och kostar inte många tior=)
Tänk hur en bukett färska blommor ger så mycket liv åt ett rum.
Unna dig en bukett nån gång ibland!


Fjäderfä


Att klä björkris med fjädrar är ett måste till påsken. Ingen påsk utan fjädrar!


Efter mycket om och men så fick jag igång kameran och skyndade mig fort som attan (innan kameran dog) att ta kort på mitt påsk-ris.
Kortet är taget nyss (kl 18) så se vilken härlig kvällssol vi har på framsidan, fortfarande varmt där. v å r  !


Har du pyntat nåt till påsken?

Härliga vår

Det är en underbar lördag idag!
Vaknade med ett leende på läpparna och mår toppen. Måste vara solen och värmen som sätter fart på känslorna=)

Har börjat med lite påskpyntning. Satte mig ute i solen på baksidan och klippte till påskriset som jag och dan var ut och plockade i skogen igår. Pyntade det med fjädrar i gult, ljusrosa och mörkrosa sen hade jag små målade låtsas ägg som vi hängde upp. Ska försöka få igång kameran och ta en bild så får ni se. Så trist att blogga utan bilder.
Ska ner i källaren och rota fram resten av pyntet. Ska ha en låda där det står "påsk" på så det ska väl inte vara så svårt att hitta den även om det är smockfullt i vårt förråd.
Pyssel är bara såå jag. Jag älskar verkligen att pyssla!

Ska börja med maten strax, de blir lite sen lunch idag så det betyder att kvällsmaten blir ännu senare men vad gör det, det är ju lördag!
Blir iaf grillkorv och pommes med räksallad till lunch. Lätt och gott!

Vad händer idag då?

Puss puss!

Glatt humör

va några dagar sen jag skrev. har haft så kul att den här veckan har gått super fort.
Äntligen kom det lite värme och vår och humöret blir på topp!

Jag och Nettiz har glidit runt i hennes bil och varit både här och där. Jag älskar åsby trädgårds grejer!
Hittade även massa fint på ikea men de är det där obligatoriska som man alltid köper med sig därifrån, ni vet som värmeljus,servetter,glödlampor,doftljus mm.
Har hittat lite påsk pynt så det är väl i god tid att pynta nu kanske=)
Igår drog jag och Nettiz på stan. Gick förbi Tässan och väntade in henne tills hon slutat så gick vi runt och hittade lite kul saker. Avslutade  med en middag på Max där jag även mötte bror(som jobbar där) vid ingången. Ops!

Ikväll blir det tjejkväll hos Tässan, sen blir det middag hos Dan´s morfar imorn och hemma mys på kvällen med film och massa gott och på söndag ska jag ha en riktig städdag. Fullt upp helt enkelt!
Älskar livet just nu, det är bara för vi går mot varmare tider. Helt underbart!

Önskar er alla en super trevlig helg!!!!!!

RSS 2.0