Superlätt omelett


Gårdagens kvällsmat, vegetarisk omelett. Mumma!



Ingredienser:
♥ 8 ägg.
♥ 8 msk mjölk eller vatten (jag tog 50/50).
♥ 1 grön paprika.
♥ 1 rödlök.
♥ 8-10 st färska champinjoner.
♥ 1 tomat.
♥ ca 1 dl riven ost.
♥ persilja.
♥ salt och peppar.




Do it like this:
Blanda äggen och vätskan i en bunke, bara så det rör ihop sig ordentligt. Salta och peppra något.
Skär grönsakerna i skivor. Stek alla grönsaker utom tomaten i några minuter så dom mjuknar något.
Häll sedan på äggblandningen över grönsakerna, strö över riven ost och låt det stelna.
Använd en gaffel och gör små hål i botten så smeten kan rinna ner och stelna, annars bränns den lätt i botten men är fortfarande rinnig överst. Avsluta med tomatskivor och strö över persilja. Låt stå på eftervärme tills allt stelnat.


Jag gjorde en ganska tjock omelett som skulle räcka till 4 pers. Egentligen ska man räkna 3 ägg är lagom för en stekpanna, då blir den lite tunnare. Men detta gick ju lika bra, den tog lite längre tid att stelna bara.
Servera gärna med en god sallad till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0