Dinkelsemlor

♥ 50 g jäst
♥ 3 dl havremjöl eller sojamjölk
♥ 8 dl siktat dinkelmjöl
♥ 1/2 dl honung
♥ 1 tsk kardemumma
♥ 75 g smör
♥ 1 ägg

♥ 1 ägg till pensling
♥ grädde
♥ madelmassa
♥ florsocker

Smula jästen. Smält smöret och låt det svalna. Värm mjölken till 37 grader.
Lös upp jästen i lite av mjölken och tillsätt resten av mjölken och dinkelmjöl lite i taget.
Vispa upp ägget i en kopp och tillsätt honung, kardemumma och det smälta smöret.
Ha i äggblandningen i degen och arbeta degen i ca 5 min. Den ska vara något klibbigare än vanlig deg.
Låt jäsa i bunken övertäckt med en handuk i 30 min.
Ha ut degen på lite mjölat bakbord och dela degen i 2 bitar. Dela varje bit i 8 delar och rulla till bullar (16st).
Om det är för klibbigt kan du mjöla händerna så går det bättre.
Lägg upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper på och låt jäsa 30 min under handuk. Värm under tiden ugnen till 250 grader. Sänk tempraturen till 225 grader när du satt in bullarna.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 min så bullarna fått fin färg.
Låt svalna på galler under bakduk så dom inte får en hård skorpa.

Vispa grädden lagom fast och fluffig. Riv ma´ndelmassan och blanda i mandelmassan i grädden.
Dela bullarna så du får ett lock och ha i grädden och på med locket.Sikta över florsocker.
Lycka till!

Ps. Man kan ju göra grädden som man vill men jag tycker inte om grädden som den är utan därför blandar ja grädden med mandelmassan. Det blir godare så men det är en smaksak.

Kommentarer
Postat av: Bella

Snor receptet dom verkar goda! Ha det bäst

2008-02-10 @ 22:47:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0