i lördags


Näst intill omöjliga att få med på bild men jag lyckades,haha!
Min älskling och Patrik hos mig i lördags, något trötta efter fredagens bravader.



Så här såg det ut i lördags. Egentligen skulle jag på klassträff från 9:an men efter ett jobbigt samtal om en nära släkting som gått bort så kände jag bara för att vara hemma. Vi satt hemma hos mig och hade en chill myskväll istället med lite vin och massor med gott tilltugg som ost och kex, grönsaksstavar med dip, vindruvor, ostbågar, lakrits och choklad. Finns inget bättre än att vara med den man älskar, Alek såklart ♥

Jag är inte alkis,jag älskar bara vin


Detta är vad vi druckit hemma hos mig senaste veckorna. Inte så lite heller,
närmare bestämt 27 st tomma vinflaskor av vårat vin. I love it!




Rensade ur skåpet med tomma glasflaskor. Syns ganska tydligt vad vi dricker mest av i detta hushåll=)
Jacob´s Creek riesling, det enda rätta! Har druckit detta vin sedan vi upptäckte det, i samma veva som vi blev tillsammans och därför har det blivit "vårat vin" :)
Bara i mitt köksskåp hittade jag 27 st flaskor. Sen i boden..hos alek..på fest..ja, listan kan göras lång. Undra hur många vi druckit totalt?!
Skit samma, nu är frågan hur fan jag ska få med mig allt på cykeln till glas stationen som är en bit bort?

Superlätt omelett


Gårdagens kvällsmat, vegetarisk omelett. Mumma!



Ingredienser:
♥ 8 ägg.
♥ 8 msk mjölk eller vatten (jag tog 50/50).
♥ 1 grön paprika.
♥ 1 rödlök.
♥ 8-10 st färska champinjoner.
♥ 1 tomat.
♥ ca 1 dl riven ost.
♥ persilja.
♥ salt och peppar.




Do it like this:
Blanda äggen och vätskan i en bunke, bara så det rör ihop sig ordentligt. Salta och peppra något.
Skär grönsakerna i skivor. Stek alla grönsaker utom tomaten i några minuter så dom mjuknar något.
Häll sedan på äggblandningen över grönsakerna, strö över riven ost och låt det stelna.
Använd en gaffel och gör små hål i botten så smeten kan rinna ner och stelna, annars bränns den lätt i botten men är fortfarande rinnig överst. Avsluta med tomatskivor och strö över persilja. Låt stå på eftervärme tills allt stelnat.


Jag gjorde en ganska tjock omelett som skulle räcka till 4 pers. Egentligen ska man räkna 3 ägg är lagom för en stekpanna, då blir den lite tunnare. Men detta gick ju lika bra, den tog lite längre tid att stelna bara.
Servera gärna med en god sallad till.

RSS 2.0